Ogólnopolski Informator Drobiarski
  • Artykuły
    • Jaja i ptaki hodowlane
    • Higiena i żywienie
    • Sprzęt i technologie
  • Prenumerata
  • Katalog firm
  • Redakcja
  • Reklama
    • Reklama na stronie
    • Reklama w czasopiśmie
  • Aktualności
  • Kontakt
  • Newsletter

Wybierz Strona

Kolor skorupy jaja

Kolor skorupy jaja

sie 2, 2022 | Jaja i ptaki hodowlane

Bartosz Korytkowski W kolorowych skorupach jaj mogą się znajdować trzy podstawowe barwniki,...

Czytaj więcej
RACJONALNE ŻYWIENIE PTAKÓW TO WARUNEK UTRZYMANIA ICH WYSOKIEJ PRODUKCYJNOŚCI – część V

RACJONALNE ŻYWIENIE PTAKÓW TO WARUNEK UTRZYMANIA ICH WYSOKIEJ PRODUKCYJNOŚCI – część V

sie 2, 2022 | Higiena i żywienie

Dr inż. Alina Rachwał, Poznań WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PASZY Wartość energetyczną paszy...

Czytaj więcej
ZWALCZANIE GRYZONI I CHRZĄSZCZY NA FERMACH DROBIU

ZWALCZANIE GRYZONI I CHRZĄSZCZY NA FERMACH DROBIU

sie 2, 2022 | Higiena i żywienie

Prof. dr hab. Stanisław WężykDr inż. Ryszard Gilewski Proces udomowienia drobiu,...

Czytaj więcej
Wytłoki z jabłek – zastosowanie w żywieniu drobiu

Wytłoki z jabłek – zastosowanie w żywieniu drobiu

sie 2, 2022 | Higiena i żywienie

Marcin Różewicz Przemysł spożywczy generuje duże ilości produktów ubocznych, które mogą zostać...

Czytaj więcej
Możliwości dezynfekcji jaj wylęgowych

Możliwości dezynfekcji jaj wylęgowych

lip 6, 2022 | Jaja i ptaki hodowlane

dr inż. Joanna Żebrowska1dr hab. Dorota Witkowska, prof. UWM21Zakład Higieny...

Czytaj więcej
Kury lakenvelder – rasa dla pasjonatów

Kury lakenvelder – rasa dla pasjonatów

lip 6, 2022 | Jaja i ptaki hodowlane

Marcin Różewicz Kura domowa to gatunek, który powstał w procesie domestykacji...

Czytaj więcej
Chów stad rodzicielskich kur nieśnych

Chów stad rodzicielskich kur nieśnych

lip 6, 2022 | Higiena i żywienie

Bartosz Korytkowski W kraju hodowla drobiu obejmuje następujące po sobie etapy: fermy...

Czytaj więcej
ŁAGODZENIE SZKODLIWYCH SKUTKÓW AMONIAKU W CHOWIE DROBIU

ŁAGODZENIE SZKODLIWYCH SKUTKÓW AMONIAKU W CHOWIE DROBIU

lip 6, 2022 | Higiena i żywienie

Dr inż. Ryszard GilewskiProf. dr hab. Stanisław Wężyk Pierwszy raz opisany związek...

Czytaj więcej
Strusina – czy warto spożywać?

Strusina – czy warto spożywać?

maj 31, 2022 | Jaja i ptaki hodowlane

mgr inż. Sara Dzik,dr hab. Tomasz Mituniewicz, prof. UWMUniwersytet...

Czytaj więcej
RACJONALNE ŻYWIENIE PTAKÓW TO WARUNEK UTRZYMANIA ICH WYSOKIEJ PRODUKCYJNOŚCI – część IV

RACJONALNE ŻYWIENIE PTAKÓW TO WARUNEK UTRZYMANIA ICH WYSOKIEJ PRODUKCYJNOŚCI – część IV

maj 31, 2022 | Higiena i żywienie

Dr inż. Alina Rachwał, Poznań W żywienia stad towarowych i reprodukcyjnych stosuje się...

Czytaj więcej
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 21

Ostatni numer

Zobacz także

  • Archiwum
  • Prenumerata
  • Reklama na stronie
  • Reklama w czasopiśmie
  • Informator masarski

O NAS

Portal informacyjny dla producentów i hodowców drobiu. Wiedza z branży drobiarskiej, nowości i bieżące notowania z rynku mięsa drobiowego. Zapowiedzi targów i wystaw rolniczych. Opinie i porady naukowców na temat chowu i żywienia.

Wydawcą Ogólnopolskiego Informatora Drobiarskiego jest Koopress sp. z o.o. producent innowacyjnych opakowań jednostkowych i multipaków z tektury litej w technologii ABC (Antyseptic Barier Carton) dedykowanych głównie dla przemysłu, spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego.

Na skróty

  • Aktualności
  • Archiwum
  • Katalog firm
  • Prenumerata
  • Reklama
  • Kontakt
  • Newsletter

Kontakt z nami

KOOPRESS sp. z o.o.
10-406 Olsztyn, ul. Lubelska 46
tel. +48 667 758 174
tel. +48 89 533 47 12
e-mail: drobiarski@koopress.com

NIP: 739-38-92-311
REGON: 366127949

Zaprojektowany przez Elegant Themes | Napędzany WordPress