Jakość mięsa szybko rosnących brojlerów
W ostatnich dziesięcioleciach, determinowana genetycznie cecha – szybkie tempo wzrostu mieszańców mięsnych kurcząt sprzyjają występowaniu wielu wad, obniżających jakość świeżego mięsa.
Czytaj więcejmaj 3, 2017 | Jaja i ptaki hodowlane
W ostatnich dziesięcioleciach, determinowana genetycznie cecha – szybkie tempo wzrostu mieszańców mięsnych kurcząt sprzyjają występowaniu wielu wad, obniżających jakość świeżego mięsa.
Czytaj więcejmaj 3, 2017 | Higiena i żywienie
Z całym przekonaniem można stwierdzić, że produkcja brojlerów kurzych jest przemysłem na skalę globalną. Jednak dynamika rozwoju produkcji mięsa drobiowego w Polsce przewyższa nawet czołowych producentów drobiu na świecie
Czytaj więcejkw. 1, 2017 | Sprzęt i technologie
Zachowanie prawidłowej integralności przewodu pokarmowego ptaków utrzymywanych na fermie jest jednym z podstawowych warunków uzyskania zadowalających wyników produkcji
Czytaj więcej