Mięso kapłonów – innowacja czy powrót do tradycji?
Młode, kastrowane koguty szybciej osiągają wyższe przyrosty masy ciała, a mięso od nich pochodzące cechuje bardzo dobra smakowitość, soczystość i delikatność
Czytaj więcejgru 20, 2017 | Higiena i żywienie
Młode, kastrowane koguty szybciej osiągają wyższe przyrosty masy ciała, a mięso od nich pochodzące cechuje bardzo dobra smakowitość, soczystość i delikatność
Czytaj więcejgru 20, 2017 | Jaja i ptaki hodowlane
W po-genomowej epoce, epigenetyka stała się nauką, badających dziedziczne cechy organizmu, wprowadzane biochemicznymi modyfikacjami sekwencji DNA lub histonów
Czytaj więcejlis 9, 2017 | Higiena i żywienie
Wzmożona zachorowalność zwierząt czy występowanie anomalii behawioralnych są konsekwencją obniżonego dobrostanu
Czytaj więcejlis 9, 2017 | Jaja i ptaki hodowlane
Dr inż. Ryszard Gilewski Prof. dr hab. Stanisław Wężyk Przyszłość żywienia kurcząt...
Czytaj więcejpaź 2, 2017 | Sprzęt i technologie
Na zakażenie wrażliwe są kurczęta i indyki. Największą podatność na infekcję wykazują ptaki do 6. tygodnia życia
Czytaj więcejpaź 2, 2017 | Higiena i żywienie
Pomimo tego, że organizacja FAO/WHO uznała, iż proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami jaja są idealne, a białko jaja kurzego określiła jako wzorowe, wciąż nie brakuje przeciwników
Czytaj więcejpaź 2, 2017 | Jaja i ptaki hodowlane
Jaja odgrywają decydującą rolę w wyżywieniu ludzi na całym świecie, w rozwiniętych oraz w rozwijających się krajach
Czytaj więcejwrz 29, 2017 | Higiena i żywienie
Gospodarka elektrolitowa w organizmie ptaka warunkuje zachowanie prawidłowości wszystkich przemian metabolicznych
Czytaj więcejwrz 29, 2017 | Sprzęt i technologie
Żywienie ma fundamentalne znaczenie dla rozwoju oraz działania całego organizmu, bez względu na kierunek użytkowania, płeć, czy też wiek
Czytaj więcejwrz 29, 2017 | Sprzęt i technologie
Zakaźne zapalenie mózgu i rdzenia kręgowego kurcząt /AE/ Zakaźne zapalenie krtani i tchawicy /ILT/
Czytaj więcej